NIEUWSBERICHT
Interieur

Interieurfolies

Interieurfolies

Milieuvriendelijk, duurzaam, vuil-afstotend en kostenbesparend een compleet nieuw interieur?

Kies voor de interieurfolies van Impact!

Interieurfolie

De trend om het interieur en de kamers te verfraaien met zelfklevende meubelfolie blijft groeien. Verschillende factoren beïnvloeden deze ontwikkeling. Vooral de innovaties in de productie van de folies en het eenvoudige gebruik van de meubelfolie. De traditionele folie van de bouwmarkt heeft zich ontwikkeld tot een gecertificeerd high-tech product. Met zijn alledaagse eigenschappen is meubelfolie een echt alternatief voor nieuwe aanschaf of traditionele renovatiemethoden.

Niet alleen visueel, maar ook praktisch, is de high-performance folie werkelijk voor bijna elk materiaal te gebruiken. Het kan, bijvoorbeeld, leer of metaal bedrieglijk goed evenaren of vertegenwoordigen. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor de afwerking, want waar zijn delen voor afwerking te koop in leer? Voor trap of wandbekleding is het vaak niet de goede oplossing, daar blijft hout van toepassing. Echter, de robuuste folie permanent hechten aan hout kan, zodat nieuwe, harmonieuze en moderne kamers kunnen worden gerealiseerd. Het duurzame folie materiaal zet woonideeën snel en gemakkelijk om in een permanente voorziening.

Voordelen interieurfolie

Het gebruik van interieurfolie brengt grote voordelen met zich mee zonder daarbij de kosten uit het oog te verliezen. De folie laat zich perfect in ieder interieur toepassen. Dit klinkt misschien als een sprookje, maar laat u overtuigen door de projecten die reeds gerealiseerd zijn met folies van Impact. U vindt hier alle interessante informatie over de producten, de verwerkingsmogelijkheden en de voordelen ervan.

 • Houdbaarheid: decoratieve aansprakelijkheid tot 10 jaar bij binnengebruik
 • Kostenbesparing: als alternatief t.o.v. een nieuwe aankoop tot 75% besparing
 • Kenmerken: robuust, waterdicht, hittebestendig, vlekbestendig, gemakkelijk schoon te maken
 • Toepassing: tegels, meubels, vloeren, wanden, deuren, strak geïntegreerde elementen
 • Geen schadelijke stoffen: bevat geen zware metalen of schadelijke weekmakers
 • Geen bouwvereisten: een renovatie zonder stof, lawaai of geur
 • Geen beperkingen: pand blijft beschikbaar zonder lang te hoeven wachten

High- Tech Folie

De bijzondere kenmerken van onze high-tech folie maakt een foliebedekking van hoge kwaliteit vooral heel populair en vergemakkelijkt het gebruik in het dagelijks leven. Alle beschikbare folies hebben ten minste een dikte van 250 micron, zodat zij de robuustheid van een plaat bevatten. Afhankelijk van de gekozen folie en de structuur kan er tot 700 micron gekozen worden. Aanbevolen word voor lastige werken en oppervlakken zoals werkbladen, deuren of kasten een folie van 400 micron te gebruiken. Zij vangen stoten en zelfs krassen, die tijdens het dagelijks gebruik kunnen ontstaan, zonder enige problemen op.

De beschermende laag op de buitenkant van de folie weerhouden het doordringen van water en stoom, zodat de toepassing in vochtige ruimten, zelfs in badkamers, geen invloed op de kleefkracht heeft.

Eigenschappen van high- tech folie:

 • Robuust: hoge schok- en krasbestendigheid door een dikte van 250-700 micron
 • Waterbestendig: water of stoom hebben geen invloed op de kleefkracht
 • Hittebestendig: brandvertragend en brandwerend tot 130 °C
 • Vuilbestendig: geen wisselwerking met huishoudelijke stoffen
 • Eenvoudig te reinigen: regelmatige reiniging mogelijk met alle in de handel verkrijgbare producten
 • Vrij van schadelijke stoffen: bevat geen zware metalen of schadelijke stoffen

Geen bouwplaats

Tijdens het aanbrengen van de folie zijn geen speciale verbouwingen nodig. Dit komt omdat de robuuste folie het oorspronkelijke oppervlak geheel bedekt met de klevende laag aan de achterkant van de folie, het duurzame materiaal hecht goed aan elk glad oppervlak. Dit kan glas, hout, kunststof of metaal zijn.

Het high-performance folie materiaal wordt door montage specialisten op het te verwerken oppervlak aangebracht, zonder lawaai, vuil of stof tijdens de werkzaamheden. Binnen een korte tijd is het interieur weer beschikbaar, zonder extra wachttijden kunnen de kamers meteen weer gebruikt worden. Na de werkzaamheden worden de delen van de folie die tijdens de verwerking als afvalstukken ontstaan door de monteurs meegenomen.

Potentiële besparing

Vanwege de robuuste eigenschappen biedt de hoogwaardige folie een breed scala aan mogelijkheden, het kan in elke ruimte toegepast worden. Transformeer tegels, houtwerk, meubels, deuren of muren tot een exclusief ontwerp. In plaats van een nieuwe aankoop met bijbehorende aanpassingen naar uw wensen, bespaart u geld en tijd door het oppervlak van uw huidige meubels te laten bekleden met folie. Ervaar de diversiteit van de zelfklevende folie en laat u inspireren door de mogelijkheden!

Het oppervlak

Door de grote verscheidenheid verschillende decors beschikt u over een breed scala aan effecten, patronen en structuren om uit te kiezen. Naast één kleurige folie in mat of hoogglans behoren ook houtoptiek, steenkorrel en abstracte patronen tot ons assortiment. Van klassiek-representatief tot ongewoon-extravagant: de foliewereld kent geen grenzen!

U wilt uw interieur opnieuw ontwerpen of uw meubels vernieuwen naar de huidige trends? In onze galerij vindt u enkele voorbeelden van begin tot eind. De voor-en-na foto’s en opnames tijdens het werk geven een duidelijk beeld van het gehele proces.

1. Milieuvriendelijk

Met een speciale focus op milieu en gezondheid is de folie van productie tot verwerking niet belastend voor de gezondheid van mens en het leefmilieu.

2. Duurzaam

Als loonbeeld van revitalisatie zijn onze hoogwaardige folies een perfecte ecologische en economische oplossing in het hergebruiken van materialen

 • Bevat geen schadelijke zware metalen zoals; lood, cadmium, kwik, chrome, etc.
 • Fomaldehyde vrij
 • Lage TVOC emissies volgens de standaard ISO 16 000
 • Gecertificieerd volgens het KC-mark

3. CO2

In het kader van de Carbon Footprint zijn alle emissies van productie tot eindproduct, direct en indirect, onderzocht en vastgesteld.

4. Bio

De grondstoffen (afkomstig uit plantaardig materiaal) worden onder invloed van licht gedeodoriseerd en dit reduceert o.a. vluchtige organische stoffen (VOC).

5. Antibacterieel

Speciale materiaal in de folie verminderen het ontstaan en de uitbreiding van bacterie en schimmels.

6. KFI

Brandvertragende en brandwerende eigenschappen van de folie verzekeren een veilige omgeving (volgens de certificaatnorm van de industrie)

7. Vrij van verontreinigende schadelijke stoffen

Speciaal ontwikkeld voor verwerking in binnenruimtes, daarom bevat deze folie geen stoffen welke schadelijk zijn voor de gezondheid.

8. Vuil-afstotend

Gedurende 48 uur is de folie vuil-afstotend.

Posted on:

in

Interieur

category

The Blog