NIEUWSBERICHT
Raamdecoraties

Multifunctionele raamdecoratie

Multifunctionele raamdecoratie

ARCHITECTEN KUNNEN ER GEEN GENOEG VAN KRIJGEN: GLASFOLIE

MET IMPACT HAAL JE HET UITERSTE UIT GLAZEN PUIEN, DEUREN EN WANDEN

Last van zon, warmte en te weinig privacy?

Zorg voor een multifunctionele oplossing

Wat is raamfolie?

Raamfolie is een flinterdunne folie waarin gemetalliseerde moleculen zijn verwerkt die voor een hoge warmtewering, inkijkwering of UV-wering zorgen. In welke hoeveelheid iets wordt geweerd, heeft te maken met de soort van metaal en de hoeveelheid die wordt gebruikt. Dit kan bijvoorbeeld aluminium, chroom of nikkel zijn. Gemetalliseerde folies hebben een reflecterende eigenschap, waardoor licht wordt teruggekaatst en minder schadelijk zonlicht wordt doorgelaten. Een voordeel van raamfolie is dat het daglicht normaal wordt doorgelaten, maar tegelijkertijd de hinderlijke schitteringen van zonlicht worden tegengehouden. De gordijnen kunnen op een zonnige dag dus open blijven waardoor het binnen overdag nooit meer donker is. Nog een voordeel van raamfolie is dat het onderhoudsvrij is en niet verkleurt zoals bij zonneschermen en gordijnen wel het geval kan zijn. Grote schoonmaak acties zoals het schoonmaken van (horizontale) lamellen en het wassen van gordijnen en vitrages is verleden tijd.

Zonwerende raamfolie

Warmte, UV-straling en licht. De zon is je grootste vriend, of je ergste vijand.

De lente staat voor de deur, de zon schijnt en de temperaturen stijgen.
Heerlijk als je lekker buiten aan het werk bent, maar binnen achter glas kunnen de temperaturen snel oplopen.

Impact biedt dé oplossing: zonwerende raamfolie

Zonwerende folie verlaagd de nadelige effecten van warmtestraling, lichtinval, en UV-straling.
Dit betekend dat de warmte zomers buiten gehouden wordt en het binnen dus koeler is, daar waar het effect in de winter juist andersom is, maar ook gaat het de lichtinval van de zon tegen dat ervoor kan zorgen dat beeldschermen niet meer te lezen zijn. Zo bespaart u op de energie kosten. Niet alleen goed voor het milieu maar ook voor de portemonnee en is ook het werken achter glas geen probleem meer!

Naast dat de folie voordelen biedt voor de temperaturen binnen uw kantoor, bevorderd het ook de kwaliteit van alles wat zich bevind binnen uw bedrijfspand. Achter glas verkleurd textiel, hout of verf. Zonwerende raamfolie zorgt voor het behoud van kwaliteit voor deze materialen.

Zonwerende folie is verkrijgbaar in drie varianten:
Transparant: UV werend
Getint: Meer doorkijk dan spiegelende folie
Spiegelend: Minder doorkijk

Etched glass  

Etched glass folie is een veel gebruikt materiaal voor privacyfolie. Glazen wanden in kantoorruimtes kunnen zo worden voorzien van de folie, zodat men in het kantoor meer privacy heeft. De folie verblindt ramen, maar laat wel licht door naar binnen. Etched glass is een mooie en “chique” manier om uw bedrijf op te laten vallen in het straatbeeld. Uw naam en logo worden vlijmscherp uit deze hoogwaardige folies gesneden en gemonteerd op uw ramen. Ook voor afscheiding tussen kantoren en privacy bij vergaderingsruimtes is glasfolie een goede oplossing. Alle kleuren en maten zijn mogelijk.

Publicatiedatum:

Raamdecoraties
The Blog